donderdag 20 oktober 2011

rustdag

Vandaag zoals elk levend wezen wel eens nodig heeft een rustdagje.
Lekker lang uitgeslapen en nu met de koffie wat papierwerk bijwerken.
Afgelopen dagen is het vrij druk geweest. De week begon met twee dagen in het gezelschap met de Emanon musici.
Wat is het toch fijn om met deze mensen samen muziek te maken. Erwin Deleux was in goede doen en het was fijn om iedereen nog eens bij elkaar te zien. Speciaal was de terugkeer van Valerie die na verschillende jaren sukkelen eindelijk nog eens een concert met ons zal spelen. Fijn gevoel!
Vervolgens ging het dan dinsdagavond naar Amsterdam. Aanvankelijk had ik gehoopt om nog een wandelingske te kunnen maken maar het was al laat en in het donker oogt deze stad toch iets te dreigend voor mij. Lekker op de hotelkamer dan maar en vroeg gaan slapen met het oog op de volgende dag.
Inspiratie genoeg in het Koninklijk Concertgebouw. De musici speelden gedreven en het was een mooie uitvoering van Mahler voor een volle zaal wat toch weer telkens iets heeft op deze plek. Was blij met dit laatste concert en ook wel blij met gans het project. Spijtig van het mindere concert te Veldhoven maar zowel musici als dirigent waren daar niet echt in hun beste doen.

Van het mythische Concertgebouw naar het verre België om dan alweer te vertrekken naar Erp voor een geanimeerde repetitie. Het begint daar vooruit te gaan... maar er blijft veel werk.
Vandaag dus wat rustiger. Verschillende lopende zaken in orde brengen en vanavond repetitie in Zeelst. Dan toch maar weer vroeg onder de wol want vrijdag dirigeer ik in Ronse voor het Festival Van Vlaanderen. Kijk er al naar uit!!

Een muziekje voor deze dag ... iets anders ...

Fantastische muziek, fantastische regie, onwaarschijnlijke verhoudingen in scenes en beeldbehandeling... ik krijg er geen genoeg van !!!!



Het podium... een door tijd en ruimte vastgesteld punt waar je je ziel kan aanraken.

Geen opmerkingen: