vrijdag 26 juni 2009

publicatie op webstek KLASSIEKCENTRAAL

Emanon ensemble
Krulstaart en Des Knaben Wunderhorn

Het Emanon Ensemble plant een grootse opening van het seizoen 09-10 met het project 'Des Knaben Wunderhorn'.
Op 30 september gaat het nieuw programma "Des Knaben Wunderhorn" in première in het Conservatorium (Miryzaal) in Gent. Het voltallige ensemble Emanon onder leiding van Raf De Keninck brengt met soliste Margriet Reisen tien liederen uit de bundel Des Knaben Wunderhorn van G. Mahler in bewerking van D. Andrikopoulos. Naast deze magistrale muziek plaatste Emanon een nieuwe schrijfopdracht voor de Vlaamse componiste P. Vermote. Zij zal met het tekstmateriaal dat ook Mahler inspireerde aan de slag gaan.

Krulstaart

Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam (tekst Gerda Dendooven; muziek Gwendolyn Sommeryens)
In maart ging deze muzikale vertelling in première tijdens het kinderfestival Storm op komst. De reacties waren unaniem positief. Tuur Devens schreef over deze productie: "Een grijze man in het zwart betreedt het podium. Daar staan en liggen muziekinstrumenten. De man draalt en kucht en loopt een beetje mankend naar de coulissen om nog een cimbaal te halen. Wat later pakt hij er nog een trom bij…
De nieuwsgierigheid is gewekt en de toon is gezet: dit wordt een voorstelling met verrassingen en swingende grappen. De man (gespeeld door Dirk Van Vaerenbergh) komt fluitend terug op en stelt zich voor als de engel Gabriël. Hij wil zijn rol in het scheppingsverhaal uit de doeken doen en zit meteen op dreef. Er is een spitsvondige communicatie (regie Dirk Opstaele) over en weer met de twee muzikanten op het podium en met de projecties van het heelal. Als je weet dat Gerda Dendooven het verhaal heeft geschreven en getekend, dan kunt u zich aan absurde toestanden verwachten. De verwachtingen worden meer dan ingelost. Deze productie is een speelse muzikale vertelling. De geprojecteerde tekeningen vervolledigen deze fantastische vertelling".
Een coproductie van Emanon Ensemble en Ensemble Leporello.

U kunt het zelf meemaken met kinderen en kleinkinderen tijdens de uitgebreide tournee in november-december in Vlaanderen en Nederland: Brugge, Scherpenheuvel, Borgerhout, Roeselare, Rotterdam, Willebroek, Sint-Truiden, Hasselt, Maastricht, Dendermonde, Leuven, Dilbeek, Bornem, Brecht, Mortsel, Geel, Heist-op-den-Berg, Menen, Brasschaat, Antwerpen, Schoten en Aalst.


http://users.telenet.be/klassiekcentraal/rubriek/concertorg.htm

Geen opmerkingen: