woensdag 18 mei 2011

Kortrijk, Festival Van Vlaanderen

Vandaag vroeg uit de veren voor een heftige repetitie voor morgen. Een laatste kans om alles nog wat beter onder elkaar te zetten. Moet zeggen dat het nog wel veel werk was en dat een creatie toch steeds iets speciaals is ...

Na de repetitie hup naar Kortrijk om me te installeren in het hotel en de zaal te gaan bezichtigen ... een mooie wandeling gemaakt door een onbekende stad... zo onbekend... maar toch zo veel geschiedenis al samen. Het begon met de eerste theatervoorstelling van Emanon die daar speelde (De Moddersmijters), daarna het eerste concert met het programma basklarinet marimba (Rommelen in de Pot) , ook ADDA met het klarinetconcerto ging in Kortrijk in premiére. Radio uitzendingen van een concert met blaaskwintet en we speelden tot twee maal toe "Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam" daar in de Schouwburg.

Wellicht vergeet ik al wat zoals een illuster concert met klarinet, cello piano in Marke dat vlakbij Kortrijk gelegen is ... maar goed ... de stad Kortrijk dus.

Een wandeling langs de huizen, winkels en inwoners van deze half Franstalige stad gaf me verschillende indrukken mee... een stad... is een verzameling van entiteiten ... allemaal verhalen , allemaal ervaringen , situaties.. dicht op elkaar gepakt.
Ik kwam ondertussen aan in de zaal.. er was nog wel wat werk aan de locatie maar de akoestiek viel in ieder geval niet echt tegen.

Morgen gaat het daar dus gebeuren. De start van mijn groots Chamber Symphony project... met een schitterend nieuw werk van de al even schitterende Vlaams componist Frank Nuyts.
Het moet wel een feest worden.

Hopelijk krijgen we de laatste passages onder elkaar voor dat het 20 uur is en dan ... hopsa...

Gaat een fel dagje worden .. de day after weer veel energie nodig voor 8 uur non-stop kamermuziek in Tilburg.
's Avonds met de voetjes omhoog wellicht zo leeg als een leeg Duvel glas.

Muziekje.. hier komt die:

Geen opmerkingen: