donderdag 14 oktober 2010

Ochtendlijke bedenkingen...

Vandaag goed opgestaan! Verder weer ervaren hoe anders het hier is... ondanks alle grote besparingen hier in Nederland... is het denken volledig anders... ik zou haast zeggen de drang of de geboden mogelijkheid tot brede ontwikkeling is anders...bijvoorbeeld... gisteren in prime-time op de radio 5 uur en 16 minuten ... Nederlandse zender brengt Wolfgang Rihm... schitterend... dit is haast niet te bedenken in Vlaanderen. Want... het moet rustige muziek zijn... de mensen mogen niet schrikken... etc... "rustige muziek" ... bijna de beste grap die ik dit jaar hoorde (ik hoorde er vele goeie dit jaar waaronder de reeds befaamde uitspraak over de dieselmotoren)

Verder deze ochtend bij het ontbijt ... krantje... niks mis mee... een GANSE pagina recensies met een aparte kolom klassiek met UITSLUITEND hedendaagse muziek. Zinvolle recensies... Interessant om lezen etc

Wij brouwen beter bier en hebben gelukkig veel meer betere restaurants maar de visie en de openheid ten opzichte van cultuur bij onze Noorderburen is wel een hele andere wereld. Dat ze nu verschrikkelijke besparingen te wachten staan ( die bij ons trouwens er ook nog aankomen) is een catastrofe maar ook wel iets totaal anders!
Lang leve de mensen die met een open mind in het leven staan! Met de anderen moet je medeleven tonen...want ze missen een groot deel van de "reden waarom".






Liefde voor het leven en leven voor de liefde...

Geen opmerkingen: