dinsdag 29 september 2009

Hogeschool Gent

Hogeschool Gent opent nu ook cultureel

Gent - Na de officiële opening van de hogeschool Gent, vorige week, organiseert de hogeschool deze week - voor het eerst - ook een culturele opening van het academiejaar. Dit keer geen openingsspeech van minister-president Kris Peeters, maar wel muziek met heel wat muziek, met ook talent van op de eigen hogeschool. Er wordt ook een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de Hogeschool Gent en het Internationaal Festival van Vlaanderen Gent.

Op het programma staat onder meer Emanon. 'Een groep van achttien jonge en talentvolle musici, met zijn unieke bezetting ongetwijfeld een van de boeiendste ensembles in Vlaanderen', meldt de Hogeschool Gent. 'De groep brengt een uniek project rond Gustav Mahlers liedcyclus Des Knaben Wunderhorn. Soliste van dienst is de internationaal gerenommeerde Nederlandse mezzosopraan Margriet van Reisen.'

Maar er zijn dus ook producten van eigen bodem. Zo brengt datzelfde Emanon ook het stuk 'Der Himmel hängt voll Geigen', een wereldpremière van een werk van Petra Vermote, Vlaams componiste én docente aan Hogeschool Gent Conservatorium.

Woensdag 30 september, 20 uur, Hogeschool Gent Conservatorium – Karel Miryzaal, Hoogpoort 64.

Geen opmerkingen: